Tillsammans med Microsoft Sverige
skapar vi ny kompetens.

Kraven på skärpt säkerhet ökar. Samtidigt är bristen på cyberkompetens akut. För att accelerera kompetensförsörjningen inleder The Upskill Company ett samarbete med Microsoft Sverige. 

Många bolag står idag med stora kompetensbehov när det kommer till cybersecurity, och med detta samarbete finns nu möjligheten för Microsofts kunder att hitta rätt kompetens som kommer att utvecklas tillsammans med verksamheten.

– Prognoser visar att vi i Sverige kommer att ha en brist på 70 000 yrkesverksamma inom techbranschen under kommande år, däribland många inom cybersäkerhet. Den stora bristen är ett allvarligt hot mot Sveriges digitaliseringsresa – inte minst eftersom säkerhet är en viktig förutsättning i den resan. På Microsoft Sverige brinner vi för den här typen av frågor varför det är väldigt glädjande att vi nu krokar arm med The Upskill Company för att motverka den kommande bristen, säger Thomas Floberg, vice vd och operativ chef för Microsoft Sverige.

Satsningen syftar till att skola om personer som vill, och har rätt förutsättningar, för att jobba inom cybersäkerhet, mer specifikt som Security Operations Analyst. Under intensivutbildningen kommer deltagarna att lära sig grunderna inom SecOps med fokus på Sentinel och Defender. Efter utbildningen anställs alla som konsulter hos The Upskill Company. Efter ett år som konsult finns en option att kostnadsfritt erbjuda anställning.

Vad kommer de kunna
jobba med?

Efter avslutad intensivutbildning kommer de i rollen som SecOps Analyst att kunna undersöka, svara och söka upp hot och svagheter genom Azure Sentinel, Azure Defender och Microsoft 365 Defender samt lära sig begränsningsåtgärder för cyberhot. De kommer även att lära sig arbeta med Kusto Query Language (KQL), för att kunna upptäcka, analysera och rapportera. 

Utbildningen kommer att gå igenom grundläggande kunskaper inom vissa Azure funktioner, så som SQL Database, Storage och Virtual Machines samt Microsoft 365, nätverk och scripting. Efter avslutad utbildning kommer de att kunna certifiera sig i SC-200 och SC-900. 

Utöver rent tekniska färdigheter täcker utbildningen också andra delar som är av vikt i vilken roll som helst, nämligen kommunikation, självledarskap, metoder för effektiv inlärning, ways of working och agila arbetssätt. 

Nästa
steg.

Rekryteringen för projektet startar under december och utbildningen sätter igång i mars. Utbildningsort kommer initialt vara Stockholm men fler starter, på fler orter,  kommer under året. 

Kostnaden är konsultarvodet under 12 månader. Efter det har ni möjlighet att kostnadsfritt ta över dem som anställda och därigenom utöka er interna kompetens. 

Nu finns möjlighet för Microsofts kunder att anmäla intresse för att ta del av framtidens kompetens inom säkerhet. Hör av dig via kontaktformuläret här nedan, ring på 0736 44 85 54 eller maila Martin, martin@theupskillcompany.se så berättar vi mer.

Kontakta oss.

Om du vill söka vårt program så hittar du allt om det här. 

Kontakt